blanco

De Dakvergroeners B.V.

Levering en garantie


Wat is de verzendtijd van mijn levering?
De levertijd bedraagd gemiddeld 5 werkdagen. De Dakvergroeners leveren op woensdag, donderdag en vrijdag.

Ontvang ik een Track & Trace code?
Wij versturen geen track & trace. Je kunt altijd contact opnemen met De Dakvergroeners m.b.t. jouw bestelling. Op de dag van levering ontvang je in de ochtend een tijdsindicatie*.

Ik heb het product online besteld, maar zie hiervan af. Hoe kan ik mijn bestelling annuleren en mijn geld terugontvangen?
Het annuleren of uitstellen van je bestelling is mogelijk, echter moet dit 24 uur van te voren voordat jouw pallet met sedum-materialen om 16:00 wordt opgehaald bij de kwekerij. De materialen worden namelijk de dag vóór levering op maat gesneden en vers van het land gehaald. Bij annulering binnen de '24 uur van te voren' worden er kosten in rekening gebracht, hiervoor rekenen De Dakvergoeners €4,50 incl BTW per m². Deze kosten worden gemaakt om de verse sedummatten weer terug in het land te plaatsen.

Ik heb een foutief adres / e-mail / telefoonnummer doorgegeven in mijn bestelling, wat moet ik nu doen?
Je kunt contact opnemen met De Dakvergroeners m.b.t. jouw bestelling. De Dakvergroeners zijn bereikbaar via mailadres AH@dakvergroeners.nl.

Hoelang heb ik garantie op mijn artikelen?
De fabrikant geeft garantie in overeenstemming met de wetgeving van het eigen land van verblijf van de klant, met een minimum van 1 jaar, te rekenen vanaf de datum waarop de sedumdaken aan de eindgebruiker is verkocht.

Waar kan ik de garantievoorwaarden vinden?
De garantie voorwaarden zijn hier te vinden .

Wat zijn de verzendkosten?
Er zijn geen verzendkosten. Levering is gratis.

Bij aanschaf van meerdere producten tegelijkertijd, worden deze dan ook samen verzonden?
De bestelde sedumdaken worden zo snel mogelijk verzonden. De daken worden tegelijk en samen verzonden.

Klachten over de afhandeling door de leverancier?
Neem contact op met de klantenservice van De Dakvergroeners via AH@dakvergroeners.nl.

Ik heb andere vragen zoals productinformatie of m.b.t. leveren en retourneren. Waar kan ik deze stellen?
Product specifieke vragen of vragen over levering, annulering en retour kunnen gesteld worden aan de klantenservice van De Dakvergroeners via AH@dakvergroeners.nl.

Als ik binnen 14 dagen de voucher vergeet te verzilveren, is het dan nog mogelijk om zijn/haar geld gerefund te krijgen?

Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Albert Heijn


Algemene vragen


Is er onderhoud vereist aan mijn artikel(en)?
Alles over onderhoud kun je vinden op: https://www.dakvergroeners.nl/groendak-onderhoud

Hoe moet ik mijn groendak zelf aanleggen?

Je kunt een complete aanlegsinstructievideo vinden op: https://www.dakvergroeners.nl/groendak-aanleggen

Is mijn dak geschikt voor een sedumdak?

Bijna elk soort plat dak met een hellingsgraad van maximaal 15 graden is geschikt voor een groendak van sedum. Denk bijvoorbeeld aan het dak van een bungalow, aanbouw, garage, carport, bedrijfspand, veranda, overkapping of een tuinhuis.

Welke daken zijn niet geschikt voor een sedumdak?

Helaas zijn daken met golfplaten van bitumen of kunststof niet geschikt voor een sedumdak, want die zijn niet sterk genoeg. Ook zijn daken met zinken daken niet waterdicht genoeg en niet bestand tegen de organische zuren die de planten afgeven. En als laatste zijn dakpannen ook niet geschikt als ondergrond voor een groendak.

Evenuele lekke dakbedekking moet vervangen worden, want een groendak maakt je dak niet waterdicht.

Kan sedum op EPDM?

EPDM is een soort dakbedekking dat het best vergelijkbaar is met een soort rubber. Het is heel elastisch en sterk – regen, vorst en UV-straling hebben geen invloed op het materiaal. Het gaat gemiddeld 50 jaar mee en heeft heel weinig onderhoud nodig. EPDM is daarom ideaal als ondergrond voor een sedumdak.

Kan sedum op een bitumen dak?

Bitumen is een wat ouder materiaal, maar evengoed een prima ondergrond voor een sedumdak. Heb je bitumendakbedekking? Zorg er dan wel voor dat je dak goed beschermd is tegen de wortels van de sedumplantjes. Dat kun je doen door eerst wortelwerend doek op je dak aan te brengen.

Hoe zwaar is een sedumdak?

De sedumplantjes van een sedumdak kunnen veel regenwater vasthouden. Dat is mooi, want daardoor hebben ze weinig onderhoud nodig én heb je minder last van wateroverlast. Onverzadigd wegen de plantjes niet veel. Maar na een flinke regenbui worden ze zwaarder. Het lichtgewichtsysteem weegt bijvoorbeeld 45-50 kilo per vierkante meter in verzadigde staat.

In welk seizoen kan ik mijn groendak het best aanleggen?

Dat kan in het voorjaar, de zomer of de herfst. Bijna altijd dus! De Dakvergroeners leveren alleen geen sedummixmatten als het vriest, dan kunnen ze helaas niet van het land gehaald worden.

Moet ik de sedummixmatten meteen verwerken?

Omdat je niet wil dat de sedumplantjes uitdrogen of beschadigen, moeten ze in het voorjaar en de zomer direct op de dag van levering worden aangelegd. Lukt het je niet op alle matten direct te gebruiken? Rol ze dan in elk geval goed uit. In het najaar en de winter (vochtige dagen) kan je maximaal een dag wachten. Je hoeft de matten dan ook niet uit te rollen.

Moet er eerst wortelwerende folie op mijn dak?

Als je een groendak gaat aanleggen met het Groendak Lichtgewichtsysteem, is dat niet nodig. De eerste laag bestaat namelijk uit een drainagemat die wortelwerend is. En aan de bovenkant is een laag filtervlies verwerkt.

Heb ik grind nodig voor mijn groendak?

De Dakvergroeners raden in principe aan om een grindlaag te plaatsen langs de dakrand. Op deze manier bescherm je je daktrim tegen vocht. Bij heftige regenbuien kun je optrekkend vocht krijgen onder de daktrim. Wanneer je dakrand hoog genoeg is, hoef je niet een grindlaag te plaatsen Wil je dit laten beoordelen? Stuur een mail met foto's naar: AH@dakvergroeners.nl

Moet mijn dak een dakrand hebben?

Als jouw dak een dakrand heeft van minimaal 6 centimeter hoog, dan zit je goed. Is dat niet het geval? Gebruik onze aluminium dakrandprofielen dan als dakafwerking.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn afvoer niet verstopt raakt?

Plaats een boldraadrooster in de afvoer en leg daar een bladvanger bovenop. Ligt er grind rondom de afvoer? Maak dat dan elk jaar even schoon om verstopping te voorkomen.

Mag ik op mijn groendak lopen?

Behalve voor onderhoud of het lappen van de ramen, raden we je af om vaak over je groendak te lopen. Je beschadigt de plantjes dan onnodig. Wil je toch vaker over je groendak lopen? Maak dan een pad van tegels, grind of boomschors in combinatie met een scheidingsprofiel.

Hoe kan ik mijn groendak het best onderhouden?

Ondanks dat een sedumdak heel makkelijk in onderhoud is, vraagt het twee tot drie keer per jaar toch even wat van je aandacht. In het voorjaar breng je bemesting aan en check je de afvoer. In de zomer breng je ook wat bemesting aan en in het najaar idem dito. Hier vind je uitgebreid advies over het onderhoud van je groendak.

Moet ik mijn groendak water geven?

Het is niet nodig om het sedum hetzelfde te bewateren als andere beplanting in de tuin. Bij langdurige droogte (4 weken geen goede regenbui) is het van belang dat het dak geheel ‘verzadigd’ raakt met water net zo lang tot het water uit de afvoer loopt.

Indien tijdens en na het moment van aanleg er een droge periode is adviseren wij 3 dagen ná aanleg éénmaal flink veel water te geven. Daarna hoeft er geen water gegeven te worden. Tenzij de droogte 3-4 weken aanhoudt en het sedum een rode gloed krijgt.


Retourvoorwaarden


Hoelang heb ik om een product te retourneren?
Het product kan binnen 14 dagen retour gestuurd worden

Wat is de kostenindicatie van een product retourneren?
De kosten voor het retourneren dienen te worden betaald aan de vervoerder.

Wat zijn de retourvoorwaarden?
Je hebt na ontvangst van je product 14 dagen om het product kosteloos retour te sturen. Het product moet in de originele staat, compleet en in de originele verpakking geretourneerd worden. Indien er niet aan deze voorwaarden voldaan wordt hanteren wij het recht hier kosten voor in rekening te brengen waardoor niet het gehele aankoopbedrag vergoed word.

Mijn product is defect/beschadigd, wat nu?
Heb je jouw bestelling ontvangen en is er iets defect? Meld dit dan meteen en binnen de zichttermijn, want dan wordt het artikel - als dat mogelijk is - vervangen of gerepareerd. De Dakvergroeners zijn bereikbaar op 0251-745 045 of via de mail op: AH@dakvergroeners.nl.

Ik wil een product binnen de termijn retour sturen, hoe doe ik dat?
Neem contact op met De Dakvergroeners via AH@dakvergroeners.nl. Zet in de mail het order nummer, naam en adres, de reden van de retour, het rekeningnummer waarop de betaling terug gestort kan worden en dat het artikel via Albert Heijn besteld is. Je ontvangt per mail de retour instructies.


Contact


Contact opnemen met de klantenservice kan via onderstaande mogelijkheden:

Email: AH@dakvergroeners.nl.
Handelsnaam: De Dakvergroeners B.V.
Website: www.arovo.com
Kamer van Koophandel: 80605974
BTW nummer: NL 8617 33 289 B 01

Algemene voorwaarden: De algemene voorwaarden zijn hier te vinden.